Stian C. O’Loughlin

Stian

Stian

Opplysning

«Dørene på det Deichmanske bibliotek brytes opp, kunnskapen stråler ut og opplyser Schous Plass».

Konseptet for mitt prosjekt er «Opplysning», og det spiller på bibliotekets sentrale rolle på Schous Plass. Det Deichmanske bibliotek på Grünerløkka har siden det ble ferdigstilt i 1914 vært et sted for folk å trekke inn i trygge omgivelser, tilegne seg kunnskap, utvide sitt sinn og fantasi i lag med andre. Spesielt for unge har biblioteket historisk sett vært et viktig tilfluktssted, siden den gang det var trange tider på løkka.

Mitt inntrykk er at Grünerløkka mangler et uterom med et friskt pust, som står i kontrast til de tradisjonelle parkrommene i bydelen. Dette vil kunne tilføre Grünerløkka et uterom den yngre befolkning lettere kan føle tilhørighet til. Nå skal bibliotekets positive atmosfære og funksjoner bre seg ut på Schous Plass, og skape et interessant og identitetssterkt byrom. Schous plass vil bli et sted på Grünerløkka som vekker folks nysgjerrighet og hvor en kan oppdage noe nytt i spennende, opplyste og trygge omgivelser.

Stian

Her kan du se hele utstillingen til Stian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *