Runar Bakken Smedås

Runar

Runar

Jernteppet

Konseptet Jernteppet spiller på materialbruken på området, så vel som formspråket.

Hovedmaterialet for plassen er sort, galvanisert stål. Stålet, sammen med store betongflater danner et hardt, grovt og ubarmhjertig uttrykk. Dette tones ned av de myke, rullende teppene med plen på området. Der de to formene møtes oppstår det gnisninger. Bildet skurrer. En glitch. Et ord som også passer for å beskrive plassen.

Det historiske biblioteket står selv oppe i gnisninger. Den tradisjonelle lese/låne funksjonen er ikke lenger like populær. Det digitale tar overhånd, og biblioteket møter nye utfordringer. Hva skal det da være? Hva skal det tilby for å fortsatt stå som en viktig og sentral skikkelse, midt på Schous plass?

Runar

Her kan du se hele utstillingen til Runar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *