Pirjetta Elisabet Fagerli

Pirjetta

Pirjetta

Energi på Schous plass

Førsteinntrykket på plassen var travel. Det var store folkemengder som gikk på tvers av Schous plass. Den dynamiske bevegelsesenergien ble inspirasjonen for konseptet, Energi på Schous Plass. Etter kartlegging var det tydelig at området hadde rolige soner og soner med høy energi. Etter splot-intervju satt vi med en varierende resultat. Det var fint med de gamle trærne og det grønne, og fint med kanter og møbler hvor man kunne klatre på. Disse kantene var tilfeldig plasserte og rommet oppstår som en åpen flat arena. Målet ble da å skape mer flyt av energi på plassen og definere nye kanter som kunne gi romfølelse og flyt på plassen. Biblioteket har den sentrale plassen på stedet og fungerer som ee dreiepunkt for bevegelsesenergien sammen med trikkestoppen langs Thorvald Meyers gate. Det var viktig å tilrettelegge for denne bevegelsen og samtidig skape områder for opphold og samling slik som ble ønsket fra biblioteket. Formspråket ble inspirert av vannets bevegelsesenergi og bølgemønsteret som dannes i vannet.  Skarpe hjørner ble til runde myke former for å tillate energien å bevege seg fritt.

Pirjetta

Du kan se hele utstillingen til Pirjetta Elisabeth her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *