Maren Helgerud

Screen Shot 2017-08-07 at 20.11.57

Screen Shot 2017-08-07 at 20.11.57

Det nye kulturkvartalet – konsept Sømløs

Biblioteket på Schous Plass omtales som et “levende hus” grunnet sine mange tilbud, som teaterforestillinger, konserter, serietek, middager, kino, språkkurs etc. I Schous Kvartal eksisterer i dag Øvingshotellet, Riksscenen, Oslo musikk- og kulturskole og Popsenteret. Tross alle disse kulturelle tilbudene føles uteområdet privat. Det er trist at en plass med så mange tilbud innendørs skal oppleves så folketom utendørs.

Overordnet visjon for plassen blir derfor å trekke ut kultur fra Schous Kvartal, og bibliotektjenesten fra Deichmanske, og skape det nye samlingspunktet “Kulturkvartalet”. På den måten blir det en sømløs overgang mellom funksjonene i området, samt inne- og uterom. Kulturkvartalet kan videre deles inn i fem soner med ulike atmosfærer. Tanken bak dette er å skape rom for alle målgrupper med ulike behov. Gamle flotte trær, solforhold, og eksisterende knutepunkter er utgangspunkt for disse plasseringene.

Her kan du se hele utstillingen til Maren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *