Live Smelvær Høgelid

Live

Live

Schous Plass er en sentral plass på Grünerløkka, men har litt få funksjoner til tross for sin plassering. Jeg ønsker å gjøre området til et skikkelig frirom for alle, og det er nettopp det ordet «allmenning» betyr. Med mål om å danne et helhetlig byrom trekkes fargerik brukt brostein helt til fasadene i gatene som omringer plassen. Brosteinen danner et teppe som bilene, menneskene og syklistene må trå inn på og som markerer at dette er et byrom.

Selve plassen fremfor biblioteket er firkantet i form og skaper et tydelig uterom. Sitteplasser omringer plassen og et fonteneanlegg spruter på og av om hverandre i tilfeldig mønster og skaper spenning. Vannet er viktig for å oppnå aktivitet på plassen med lekende barn og voksne som kan sitte på benkene rundt. Plassen er perfekt for bibliotekets arrangementer.

Live

Se hele utstillingen til Live her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *