Kristine Nagell Bjordal

Kristine N Bjordal

Kristine N Bjordal

Schous plass – et kunstnerisk strøk

Jeg har kalt konseptet mitt for «et kunstnerisk strøk» da jeg har latt meg inspirere av de bølgete penselstrøkene til Edvard Munch i maleriet Skrik.

Edvard Munch vokste opp på Grünerløkka og hans siste adresse med familien var Schous plass 1. På denne tiden var Munch allerede etablert kunstner og i dag står maleriet Skrik som et av hans mest kjente. Skrik er brukt som ikon for populærkulturen, hvilket jeg syns speiler identiteten til dagens Grünerløkka og det er her inspirasjonen min kommer fra.

Tanken er at Munchs «penselstrøk» skal gå fra Schous plass 1 til den sentrale sceneplassen foran biblioteket og videre gjennom plassen. Jeg ønsker at bølgene skal være med på å lede folk inn og skape en mer sammenhengende og helhetlig plass. Bølgene er en kontrast i belegget; jeg ser for meg et bygulv av lys iddefjordsgranitt hvor bølgene er av mørk larvikitt.

Kristine Nagell Bjordal

Se hele utstillingen til Kristine her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *