Karoline K. Bjørnaali

Karoline

Karoline

Dyrk Schous

Mitt konsept er dyrking. Schous plass vil bli en arena for urban dyrking og kunnskapsdyrking. På plassen finner du dyrkekasser, birøkting, kompost og drivhus, med informasjonsskilt og tips. Beboere på Grünerløkka får muligheten til å abonnere på dyrkekasser, kjøpe lokal honning og samles til nabolagsbord på langbordene – med ferske urter som vokser i midten.

Mitt formkonsept er heksagonet. Da jeg tegnet opp streker over plassens retninger, dukket det opp en sekskantet figur. Sekskanten assosierer jeg med bikuber, og i prosjektet mitt inkluderer jeg derfor biene, som også dyrker – honning.

ByBi er et birøkterlag som jobber med urban birøkting i Oslo. I deres pollinatorpassasje kartlegger de pollinatorvennlige hager, blomsterenger, insekthoteller og bikuber. Målet er en passasje gjennom Oslo med næring til biene hver 250 meter. Schous plass vil bli en del av pollinatorpassasjen, med bikube og pollinatorvennlige planter i umiddelbar nærhet. Bikuben blir en attraksjon i seg selv, og gjennom vinduene kan man følge med på biene i arbeid.

Karoline

Se hele utstillingen til Karoline her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *