Karen Sjølli

Karen

Karen

Indre ro på Schous

Schous plass har en historisk innholdsrik identitet, men oppleves i dag mest som et sted som tar deg fra det ene til det andre. Flotte trær rammer inn plassen, men ellers er den preget av store, harde flater og lite beplantning. Stedet trenger enda flere rammer for å kunne fange opp plassens potensiale. “Indre ro på Schous” vil understreke stedets ro. Biblioteket har fått en klar og tydelig hovedtrasè, som vil markere bygningsfasaden og styre bevegelseslinjene inn mot biblioteket. På kantene av trasèen er det nedsenkede vannrenner som sørger for åpen overvannshåndtering ned til regnbedet ved den lotusinspirerte installasjonen. Blader av periferert cortensstål vil gi vakkert skyggespill og skjerme og ramme inn for opphold. Der fordrøyes noe av vannet og noe fortsetter videre til gressarealer. Terrenget er endret slik at vannet vil falle mot plassens vannrenner og disse vil gi en estetisk kvalitet til plassen. Schous vil bli betydelig frodigere – fortrinnsvis i rød-aktig og grønn beplantning som vil skjerme og ramme inn sitteplasser.

Karen

Her kan du se hele utstillingen til Karen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *