Kaja Tellefsen Wivestad

Kaja

Kaja

«Under overflaten»
av Schous plass

Det nye Schous plass på Grünerløkka trekker tilbake området som et folkefylt og attraktivt byrom i Oslo. Plassen inviterer folk til å slå seg ned, lese en bok i sola eller passere forbi til andre gjøremål. Området er tilrettelagt for barn, som kan vasse i vannet, leke i et ulendt terreng og plukke pærer fra trærne.

Formkonseptet mitt «Under overflaten», kommer fra et ønske om å la områdets kvaliteter komme til frem. Ved å løfte på, rive opp og grave meg ned i terrenget, ville jeg finne ut hva som befant seg under overflaten.

Det nye formspråket preges av terrengendringer og overflater som ser ut til å være bikket opp fra sine omgivelser. Dette fremheves ved kontraster i belegg og belysning under benker. Utformingen tar hensyn til verdifulle siktlinjer og har tydelige gangårer som er trukket under de store, eksisterende trerekkene, og beveger seg langs og over de nyetablerte vannspeilene. Det er gjort store grep for å lage sittemuligheter i gode solforhold ved vannet og rundt biblioteksbygningen. For dem som venter på trikken, er det mulig å slå seg ned i skyggen under kirsebærtrærne ved Thorwald Meyers gate.

De sterke formene og retningene på plassen gir gode ganglinjer og oppholdsarealer med et lavere tempo, hvor øynene kan hvile på sildrende vann og frodige omgivelser. Dette er grep som vil ta tilbake Schous plass som et attraktivt byrom i Oslo.

Kaja

Her kan du se hele utstillingen til Kaja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *