Julie Therese Hegland

Julie

 Julie

Schous hage

I Schous hage blir den store plassen med det nedtråkkede gresset og ødelagte belegget forvandlet til en innbydende park, med tydeligere avgrensede vegetasjonssoner og flere, mindre plasser. Det lyse granittbelegget binder sammen hovedplassen foran biblioteket med trikkestoppet, mens de slyngende, smalere gangstiene bryter opp dette igjen med teglstein i ulike sjatteringer av rød- og gulbrunt.

Foran biblioteket blir dagens trapp-/rampekonstruksjon byttet ut med en ny i rød granitt, og mellom denne og bygningen blir det åpnet for to intime rom der man i sommerhalvåret kan sette ut utemøbler og få en solfylt leseplass for bibliotekets besøkende. Baksiden av bygningen får en tydeligere funksjon, i form av en markert plass belagt med marktegl med plass for både bysykler og vanlige sykkelstativer.

Tilgjengeligheten til plassen styrkes ved å tydeliggjøre ganglinjene. Koblingen mellom biblioteket og Schouskvartalet blir tydelig gjennom en ny bred gangvei, i tillegg legges nytt gangfelt mot passasjen i sør.  Ettersom plenområdene i hagen potensielt er utsatt mot tråkkslitasje, vil det etableres buskfelt som barrierer, så folk ikke faller for fristelsen til å ta snarveier over gresset. Disse plantefeltene vil også fungere som romskapende elementer mot både de store og mindre åpne plassene.

Julie

Her kan du se hele utstillingen til Julie Therese

­

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *