Jostein Rykkelid

Jostein

Jostein

Schous plass – en oase på Grünerløkka

Forslaget for dette prosjektet innebærer å gjøre plassen til en oase. Konseptet går ut på å omkranse plassen for å skape en sterkere følelse av tilstedeværelse når man er der, i tillegg til at vannelement og vegetasjon vil være positive elementer som øker trivselen på plassen. Plassen bærer i dag preg av å være en gjennomfartsåre, foruten kirebærblomstringen, store trær og biblioteket er det ikke mye spennende elementer som er med på å forsterke plassens identitet. I dette forslaget er det foreslått å beholde mesteparten av trærne som er der for å videreføre identitet og å understreke konseptet.

Konseptet med å skape en oase på plassen kan begrunnes på flere måter. Biblioteket som er på plassen i dag kan være en oase i seg selv, på den måten kan plassen være med på å forsterke tilstedeværelsen på biblioteket. En oase kan også representere et viktig sted, et samlingspunkt og en plass man finner nye krefter. Dette er funksjoner som dette prosjektet forsøker å støtte opp om.

Jostein

Her kan du se hele utstillingen til Jostein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *