Hedda Aarrestad

Hedda

Hedda

«Biblioteket er den siste frihavn»

Schous plass oppgraderes til mangfoldets byrom, med en levende og frisk atmosfære. Med Grünerløkka bibliotek i sentrum, speiler plassen hva et moderne bibliotek kan være. Når biblioteket ikke lenger bare er et arkiv, men også møteplass som huser mange hundre årlige gratisarrangement, blir det en frihavn i havet av kommersielle, ekskluderende tilbud. Schous plass må imøtekomme alle mennesker og dermed være allsidig i sin bruk. Biblioteksplassen skal stimulere til ulike lærings- og utfoldelsesformer.

Et foretrukket læringsmiljø for den enkelte varierer, og med det skal konseptet «kunnskapstersklene» innvirke på en rettferdig, men helhetlig inndeling av plassen. Det skal være mulig å både vende seg innover og strekke seg ut på samme tid, uten at disse to slår hverandre i hjel. Hovedgrepet er en tydeligere avgrensing av den åpne plassen, som gir mer rom til introversjon og tilstedeværelse i de frodige randsonene.

Hedda

Se hele utstillingen til Hedda her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *