Hanne Gjermstad

Hanne

Hanne

Schous Plass på kanten

Formkonseptet innebærer bruk av et hardt, direkte formspråk med utgangspunkt i trekanten. Formene kommer til uttrykk i brå overganger, terrengendringer og harde, mørke materialer. Konseptet er inspirert av tre aspekter. Det første er Schous plass’ tøffe sosiale historie, preget av fattigdom. Det andre er ungdoms tendens til å oppholde seg på steder som preges av et «underground»-uttrykk med bruk av harde materialer og røffe kanter. Dette har utgangspunkt i at jeg ønsker å legge til rette for bibliotekets henvendelse til ungdom. Det tredje er min oppfattelse av hvordan et utfordrende miljø, med harde kanter og terrengendringer, inspirerer til kreativitet og aktivitet.

På kanten er en dekkende beskrivelse for konseptet på grunn av trekanten som har vært utgangspunkt for formgivningen til plassen. I tillegg tar jeg opp flere av terrengendringene jeg gjør i svarte stålkanter, som enten fungerer som murer for å ramme inn plassen eller gir gode sittemuligheter. Schous Plass på kanten skal være en forfriskende plass for aktivitet, opplevelse og kreativitet.

 

HanneHer kan du se hele utstillingen til Hanne

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *