Emma Mikaelsen

Screen Shot 2017-08-07 at 18.47.44

Screen Shot 2017-08-07 at 18.47.44

Biblioteksplassen

Et aktivt bibliotek fortjener en aktiv plass, noe som skal skapes av konseptet «dra biblioteket ut på plassen». Deichmanske bibliotek avdeling Grünerløkka på Schous plass er et aktivt bibliotek med flere hundre arrangementer i året. Konserter, språkkurs, forestillinger med mer. Biblioteket har både ro og aktivitet, lesing og leking som nøkkelfunksjoner. Dette var inspirasjonen til mitt konsept, og det er disse funksjonene jeg ønsker å «dra ut» fra biblioteket. Med dette ønsker jeg å skape to hovedsoner: En lekeplass med enkle apparater for fri lek og aktivitet, og en terrasse for lesing og ro. Terrassen er nokså stor, og der er tanken at biblioteket kan ha lette møbler (stoler og bord) som de kan sette ut ved fint vær og arrangementer. Utformingen har sitt eget formkonsept, med utgangspunkt i bevegelsen av å åpne en bok. Buen bevegelsen skaper, er grunnlag for de organiske formene som danner plassens hovedgrep.

Her kan du se hele utstillingen til Emma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *