Cathrine Bugge

Cathrine

Cathrine

Schous plass – et møtepunkt

Mitt konsept er inspirert av Schous plass’ historie, hvor biblioteket har hatt en viktig rolle, og av Torshovbekken som tidligere har rent over plassen. Langs en elv oppstår det både industrilandskap og frodig vegetasjon, noe Grünerløkka er et godt eksempel på. På Schous plass møtes det urbane og det rurale, og skaper et nytt og spennende byrom. Plassen deles i to av en opphevet, buktende gangvei, som vokser i høyde mot et sentrum på plassen, og danner ulike rom. Her skal du kunne slå deg ned alene med en bok, møte venner, eller det kan være større arrangementer og midlertidig uteservering. Biblioteksplassen er stor og åpen, med et stramt uttrykk. Dekket på plassen har en tydelig retning, som brytes av det buktende amfiet midt på plassen, som bremser tempoet og innbyr til å sette seg ned og bli på plassen. Biblioteksparken har et roligere og mer organisk formspråk enn biblioteksplassen. Her er det en lund med kirsebærtrær hvor man kan sette seg for skygge på varme sommerdager, og det er plenarealer hvor det er plass til lek, eller kanskje en liten piknik?

Cathrine

Klikk for å se hele utstillingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *