Åse Karin Nordgarden

Åse

Åse

Leserom

Mitt prosjekt handler om å utvide det Deichmanske bibliotek på Schous plass og skape et utendørs leserom. Schous plass er i dag et sted lagt til rette for og preget av hastighet og gjennomfart. Intensjonen min innebærer å tilrettelegge for rolige oppholdssoner samtidig som jeg beholder den viktige gjennomstrømningen av mennesker. For å oppnå dette må det skapes et vakkert og innbydende rom hvor et yrende liv av mennesker samles for å lese i solveggen, leke langs et mønstret belegg, går tur langs rekker av 100 år gamle majestetiske trær eller legge seg ned på gresskråningen og drømme seg bort i bøkenes verden.

Schous bibliotek er en gjenspeiling av menneskets verdier, tanker og ideer samlet på et sted. Her deles kunnskap, fantasi, sorg og glede mellom bok og menneske eller menneske til menneske på tvers av alle aldergrupper. I sentrum av plassen finner vi Schous sitt hjerte hvor det menneskelige støyet overdøver alt annet. Her dannes det også et krysningspunkt fra to gjennomgående fartsårer. Plassen er nå et sted hvor noen haster forbi mens andre stopper opp for å finne ro.

èse

Klikk her for å se hele utstillingen til Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *